Termopan ieftin

termopan ieftin
Timp de citire: 2 minute

Termopan ieftin – o problemă pe care ne-o vom pune, atunci când construim un cămin sau când facem o renovare, sau reparație generală. O casă de vacanță, venituri mai mici sau timpuri mai dificile. Întrebarea este: Merită să folosim un geam și tâmplărie de termopan ieftin?

În primul rând haideți să vedem că însemna termopan ieftin. Și pentru asta să facem câteva presupuneri. Putem vedea care sunt diferențele, într-un exemplu concret: presupunem că am construit o casă de vacanță unde mergem de câteva ori pe an. Nu avem o instalație de încălzire cu calorifere și centrală cu agent termic lichid, și nu îngheață nimic în interior.

Este oare oportun să folosim o tâmplărie PVC la nivel de preț de intrare cu geam termopan ieftin? Sau un profil PVC scump, cu geam termopan scump?

Pentru o casă medie și un număr mediu de ferestre și uși, diferențele de preț pot ajunge la mai mult de 2000 de euro în condițiile în care petrecem aici să spunem 10 weekend-uri pe an. Presupunem că mergem de 4 ori în anotimpurile încălzite, și de 6 ori în cele neîncălzite. Petrecem un număr mediu de 10 ore la interior și 14 la exterior în anotimpul cald și invers în anotimpul rece.

Geamuri termopane din PVC ieftin vs PVC scump

Diferența de consum de agent termic este nesemnificativă și amortizarea se face în zeci de ani. Un calcul destul de exact ne confirmă următoarele investiții posibile: 3450 Euro în cazul unui termopan ieftin. 5400 în cazul unui termopan scump.

Durabilitatea în timp pentru termopan ietin este aproximativ 75 % din timpul termopanului scump. Dar, oricum se ridică la ordinul zecilor de ani când ce să vezi: apare altă tehnologie. Și atunci când te gândești mai bine îți dai seama că oricum un termopan ieftin în anumite condiții că acestea este poate mai indicat că investiție.

Din acest motiv am hotărât fără ezitare să folosim termopan ieftin. Problema capitală este de obicei feroneria. O feronerie ieftină nu are anduranța uneia scumpe. Dar și gradul de folosință este unul scăzut așa că la câteva zeci de deschideri pe an, poți fi aproape sigur că nu vor fi probleme.

Și ca să iasă termopan ieftin am folosit un profil Salamander culoarea nucului cu geam LowE și o feronerie de preț mediu. Această combinație mi-a oferit un preț foarte bun. Aș fi putut folosi în aceeași idee și un termopan ieftin de la Aplast. Calculator termopan mi-a fost de mare ajutor cu preț pentru fiecare tip de termopane. Termopane ieftine – o soluție optimă aleasă bine.

Prețul ar fi fost poate puțin mai mic în aceeași configurație a geamului. În acest mod cred că am rezolvat avantajos problema casei de la bunica.

Articole similare

Calculator termopane ieftine - Aplicatie de calcul pret ferestre

Calculator termopane ieftine: ferestre la preț accesibil pentru o casă de vis

Vrei ferestre perfecte pentru casa ta, însă nu și o gaură în bugetul familiei? Îți prezentăm Calculator termopane ieftine. O aplicație de desktop revoluționară concepută...

Inchiderea balconului - sfaturi despre ce trebuie sa stii in 2023

Închiderea balconului în 2023: Ce trebuie să știi

Dacă ești norocos să ai un balcon, probabil că îți place să petreci timp acolo. Dar ce se întâmplă atunci când vremea se înrăutățește sau...

Cum obtii cele mai bune preturi la tamplarie termopan

Cum să obții cele mai bune prețuri de tâmplărie termopan

Ești în căutarea unor termopane noi? Dacă da, s-ar putea să te întrebi: ce prețuri la tâmplărie termopan mai sunt. Răspunsul, desigur, va depinde de...