De ce să alegi pentru proiect pereți cortină

De ce sa alegi pentru proiect pereti cortina
Timp de citire: 2 minute

Orice proiect pereți cortină satisface cu siguranță gusturile susținătorilor în tendințe arhitecturale moderne.

Pereți cortină – un tip de sistem de construcție utilizat pentru clădirile de birouri moderne, cu forme simple și cu cerințe minimaliste la structurile de fațadă. Aceștia reprezintă un element al arhitecturii moderne, caracterizat printr-un design luxos și elegant.

Acest tip de construcție se bazează pe o structură metalică care poate fi închisă cu ajutorul unui sistem de glisare sau culisare.

Una dintre cele mai populare opțiuni pentru clădirile de birouri sunt pereții de tip cortină. Oferă o mulțime de avantaje, inclusiv economie de energie, flexibilitate în ceea ce privește designul și funcționalitatea, precum și un aspect modern și curat.

Construcțiile de fațadă profită din plin de razele soarelui, care oferă lumină naturală în interiorul clădirii. Datorită geamurilor mari, se obține o vizibilitate deplină.

Pereții cortină din aluminiu sunt proiectați pentru utilizare în:

 • clădiri de birouri
 • clădiri rezidențiale
 • fabrici de producție
 • clădiri de vânzare cu amănuntul
 • bănci
 • showroom-uri
 • clădiri publice
 • hoteluri
 • clădiri de servicii
 • facilități sportive și de agrement

Economisești energie electrică cu un proiect pereți cortină

Unul dintre avantajele pereților cortină este economia de energie. Sistemul permite controlul luminii solare, ceea ce poate reduce costurile cu încălzirea și răcirea clădirii.

Acest tip de tâmplărie poate fi proiectat pentru o mai bună izolare termică, ceea ce înseamnă că vor reduce pierderile de căldură și vor îmbunătăți eficiența energetică a clădirii.

Flexibilitatea în ceea ce privește designul și funcționalitatea este un alt avantaj important al pereților cortină. Sistemul poate fi proiectat pentru a se potrivi cu stilul și designul clădirii. Acest aspect va adăuga un plus de valoare și poate îmbunătăți imaginea afacerii.

În același timp, permite personalizarea pentru spații de birouri în funcție de necesitățile specifice ale utilizatorilor.

De exemplu, se pot utiliza pereți cortină pentru a separarea spațiilor de lucru și pentru a oferi intimitate, sau pot fi utilizați pentru a crea zone de conferință sau de recepție.

Costurile unui proiect pereți cortină

Desigur, există și dezavantaje ale pereților cortină: una dintre preocupările majore ale proprietarilor de clădiri de birouri este costul pereților cortină/costul ridicat de construcție.

Pereții cortină sunt mai scumpi decât alte sisteme de construcție, deoarece necesită utilizarea unor materiale de calitate superioară și a unui sistem de glisare sau culisare.

De asemenea, pereții cortină necesită întreținere regulată pentru a se asigura o bună funcționare a acestora.

Prețul pereților cortină variază în funcție de mai mulți factori:

 • dimensiunea clădirii
 • forma fațadei
 • tipul de profile din aluminiu utilizat
 • tipul de geam selectat
 • sistemul de glisare sau culisare
 • culoare
 • montajul

Cu toate acestea, costul ridicat de pereți cortină poate fi justificat prin economiile pe termen lung generate de economia de energie și durabilitatea sistemului. De asemenea, pentru cei ce sunt în căutare de flexibilitate la proiect, pereții cortină pot fi adaptați la eventuale schimbări viitoare în ce ce privește partea de design și funcționalitate. Se vor evita astfel costurile suplimentare asociate cu remodelarea sau renovarea.

Este important să colaborați cu profesioniști în tâmplărie pentru a vă asigura că obțineți un sistem de calitate la un preț just.

Un cost pentru pereți cortină poate părea intimidant la început, dar acest lucru poate fi justificat prin avantajele pe termen lung oferite de acest sistem de construcție.

Dacă ești în căutarea unei soluții moderne și eficiente pentru un proiect pereți cortină, Tamplarie.com ar putea fi alegerea perfectă.

Articole similare

Pereti cortina din aluminiu - Beneficii

Descoperă beneficii cu pereți cortină din aluminiu pentru următorul proiect

Pereți cortină din sticlă și aluminiu, din ce în ce mai populari în arhitectura modernă datorită durabilității, versatilității și atractivității lor estetice. Tamplarie.com este companie...