Investește în locuința ta optând pentru tâmplărie din lemn

Tamplarie din lemn stratificat
Timp de citire: 4 minute

Ești în căutarea de tâmplărie din lemn pentru casa ta? Ei bine, acum poți alege una de cea mai înaltă calitate. Alege să investești inteligent, în produse durabile care să îți facă totodată casă mai frumoasă și mai elegantă.

De asemenea, designul din lemn nu trebuie ignorat, acesta oferă o combinație de elegant cu modern. Atunci când vorbim de amenajări interioare, nu există nici o îndoială că un termopan din lemn este exact ceea ce ai nevoie. Gama de ferestre lemn brad este una extrem de variată, și prin urmare este foarte simplu să găsești ceva pe placul tău.

Îți recomandăm să nu te grăbești să faci o alegere, ci să îți iei timpul necesar pentru a analiză cu atenție gama de geamuri lemn.

Lemnul stratificat rezistă o foarte lungă perioada de timp fără să sufere schimbări majore. Acest lucru se datorează proprietăților sale fizico-chimice. Indiferent de anotimp, nu se va dilată absolut deloc. Își va păstra atât dimensiunea cât și culoarea.

Mai mult decât atât, gama de ferestre lemn stratificat este apreciată și pentru că lemnul ’’respiră’’ permanent, ceea ce înseamnă că nu va există condens pe profil. Prin urmare, nu va trebui să te confrunți niciodată cu neplăcutul mucegai.

Ce trebuie să știi despre tâmplăria din lemn

Cu siguranță lemnul este un material care nu se va demoda niciodată. Să optezi pentru ferestre din lemn pentru casă ta este, fără îndoială, una dintre cele mai bune alegeri. Apreciat de foarte mulți ani, lemnul se numără și în ziua de azi printre preferințele oamenilor, atât în materie de tâmplărie cât și în materie de mobilier. Acest lucru este pentru că acest material este unul elegant, care se integrează destul de ușor în orice decor.

Producătorii de tâmplărie din lemn București îți garantează rezistență în timp a acestor ferestre din lemn, prin pincipiul calității. Acest lucru este valabil datorită calității materialelor folosite precum și tehnologiei inovatoare cu care sunt realizate aceste geamuri de lemn. Întotdeauna, ferestrele unei case fac diferența, mai ales atunci când îți dorești un lucru de calitate superioară.

De asemenea, un termopan din lemn este foarte ușor de întreținut. Este important de știut că ferestrele și ușile din lemn se împart în două categorii: din lemn stratificat și din lemn masiv. O tâmplărie lemn stratificat este foarte bună datorită gradului mare de izolare fonică, precum și datorită aspectului modern. Pe de altă parte, tâmplăria din lemn masiv este apreciată pentru robustețe și durabilitate.

Avantajele pe care le oferă o tâmplărie lemn stratificat

Atunci când optezi pentru ferestre lemn stratificat, te bucuri de faptul că acestea pot fi restaurate în loc să fie înlocuite. Prin urmare, vei face o investiție pe termen lung, ceea ce este cu siguranță un avantaj foarte mare. Procesul de restaurare începe cu analiză minuțioasă a defectelor de finisaj și  material.

  • Există numeroase beneficii pe care le oferă acest tip de tâmplărie lemn:
   • Este extrem de durabilă comparativ cu alte materiale precum PVC-ul sau aluminiul
   • Are un design foarte frumos și deosebit, precum și un aspect natural, cald
   • Are o rezistență foarte bună la agresiuni atmosferice, mecanice sau fizice
   • O tâmplărie lemn montată corespunzător va oferi o etanseitate maximă
   • Gradul de izolare termică pe care îl oferă un gema lemn stratificat este extrem de ridicat
   • Culoarea nu se schimbă, iar finisajele se pot reînnoi sau retușă periodic

   Apoi, după constatarea defectelor, va urmă procedura de astupare a imperfecțiunilor, care pot include mici zgârieturi sau fisuri. Există cazuri în care se apelează și la decapare. Însă, indiferent de situație, dacă ai ferestre lemn stratificat, atunci cu siguranță nu va trebui să le înlocuiești ci doar să le recondiționezi.

Tâmplărie din lemn stratificat – O alegere modernă

Dacă vrei să ai o locuința modernă, atunci trebuie să optezi pentru acest gen de tâmplărie lemn. Tipul acesta de lemn este obținut prin suprapunerea și lipirea prin presare a câteva straturi de lemn. Adezivul care se folosește într-un astfel de procedeu este unul special creat pentru a fi rezistent la apă. Prin urmare, atunci când procedeul se încheie, ia naștere un material care are o structura stabilă și rigidă totodată, mai uniformă și mult mai puternică decât cea a lemnului masiv.

Gama de ferestre lemn stratificat are următoarele avantaje:

 • Capacitatea de izolare este mult mai mare
 • Finisajul este unul modern și extrem de elegant
 • Apă nu se infiltrează
 • Rezistență este mai mare datorită tehnologiilor inovatoare de stratificare a lemnului
 • Durata de viață este și ea mai mare
 • Asigura o barieră termică totală
 • Rezistență crescută la razele UV

Deși gama această de ferestre din lemn este o investiție inițială destul de mare, este de fapt o investiție pe termen lung. Această tâmplărie din lemn adaugă valoare oricărei proprietăți, și tocmai de aceea, reprezintă o alegere atât de bună. Alege întotdeauna termopan din lemn de calitate superioară și cu siguranță nu vei regretă niciodată alegerea făcută. Casa ta va arăta minunat.

Cum se întreține o tâmplărie din lemn stratificat

Aceast tip de tâmplărie este unul foarte simplu de întreținut. Dacă ai ferestre din lemn stratificat, atunci aceste informații îți vor fi extrem de utile. În primul rând, trebuie să știi că atât rezistență cât și stabilitatea acestui tip de tâmplărie lemn sunt asigurate prin concepție și montarea lor exact așa cum recomandă producătorul. De asemenea, este important de reținut și faptul că pentru o durata de viață mai mare se recomandă întreținerea adecvată.

Iată câțiva pași simpli dar eficienți pe care trebuie să îi urmezi.

 • Dacă ai ferestre lemn stratificat, asigura-te că le ungi măcar o dată pe an cu lac special conceput pentru acest tip de material. Astfel, rezistență acestei tâmplării va crește, indiferent de cât de des se schimbă temperaturile în mediul exterior.
 • Atunci când ai ferestre din lemn stratificat, mai trebuie să verifici periodic și fixarea cu șuruburi a armăturilor. Reține că în timp acestea se pot largi și pot apărea mici dereglări ale feroneriei. Însă, dacă ții cont de acest sfat, atunci cu siguranță nu ai de ce să îți faci probleme.
 • Atunci când vorbim de termopan din lemn, este absolut esențial să eviți spălarea folosind detergenți agresivi. Aceștia afectează destul de serios finisajul de la suprafață lemnului. Curățarea se face întotdeauna folosind o cârpă ușor umezită. Poți găși în magazinele de specialitate o mulțime de produse create pentru tâmplărie lemn stratificat, tâmplărie lemn brad, și orice alt tip de tâmplărie din lemn.
 • Este strict interzisă utilizarea obiectelor sau sculelor ascuțite. Din această gama fac parte malele, cuțitele și periile de sârmă. Acestea vor deteriora iremediabil finisajul.
 • Dacă ții cont de aceste sfaturi, atunci cu siguranță te vei bucură de ferestre de lemn frumoase, elegante și foarte durabile. Este atât de simplu să ai grijă de termopan din lemn și ferestre lemn brad. Exact așa cum spuneam mai devreme, alegerea acestor produse pentru locuința ta este o decizie înțeleaptă, o investiție pe termen lung.
 • Acordă-ți timpul necesar pentru a fi cât mai bine informat și astfel vei putea alege un geam de lemn potrivit pentru casa ta.
 • Pe piață găsești geam lemn în dimensiuni standard, însă pentru orice altă dimensiune sau chiar formă, poți apela cu încredere la firma Viatrix Star 2004.

 

Articole similare

Culori termopane - ghid cum sa alegi paletar culori ferestre

Ghid complet de alegere culori termopane în armonie cu decorul casei

Dacă te gândești să alegi culori termopane pentru ferestre, acestea pot crește atractivitatea casei tale. Alegerea potrivită va mări vizual spațiul și se va armoniza...

Cum obtii cele mai bune preturi la tamplarie termopan

Cum să obții cele mai bune prețuri de tâmplărie termopan

Ești în căutarea unor termopane noi? Dacă da, s-ar putea să te întrebi: ce prețuri la tâmplărie termopan mai sunt. Răspunsul, desigur, va depinde de...

Ferestre din lemn stratificat articol blog

Investește în valoarea proprietății cu ferestre din lemn stratificat

Să alegi ferestre din lemn stratificat va fi o investiție profitabilă pe termen lung pentru orice proprietate, ne spun specialiștii. Acestea oferă o izolare termică...