Ușa de garaj. Sfaturi care te vor ajuta să faci o alegere potrivită

Usa de garaj Bucuresti - Romania
Timp de citire: 4 minute

Ușa de garaj –  fără îndoială, o componentă extrem de importantă la o casă cu garaj. Utilizat ca și loc de parcare pentru autoturism sau ca loc de depozitare a diverselor obiecte, este esențial ca acesta să fie amenajat și echipat corespunzător.

Garajul trebuie să ofere atât confort în utilizare cât și siguranță maximă. Iată câteva sfaturi utile cu privire la alegerea unei uși de garaj potrivite pentru spațiul tău.

Ia în considerare bugetul pentru ușa de garaj

Acesta este primul și cel mai important aspect pe care trebuie să îl clarifici. În funcție de bugetul pe care îl ai disponibil vei alege și ușa de garaj. Fie optezi pentru uși garaj rulou, ușa garaj secțională, ușa de garaj din lemn masiv, uși de garaj realizate din aluminiu, sau orice alt model care se încadrează în suma de bani pe care o ai disponibilă.

Un research pe internet pentru a vedea uși garaj automate preț și costurile altor modele, te va ajuta să iei o decizie informată. Nu uita să incluzi și costul montajului, precum și alte costuri adiționale. Făcând un calcul mai amănunțit, îți va fi mult mai simplu să restrangi opțiunile.

Cât de multă întreținere poți suporta?

Nu este suficient să îți permiți uși de garaj de înalta calitate. Trebuie să te asiguri că îți permiți și întreținerea acestora. Indiferent dacă alegi uși garaj tip rulou, uși garaj sectionale, sau uși garaj manuale, este bine să știi și ce costuri implică întreținerea acestora.

Cantitatea de retușuri și reparații necesare pot să difere destul de mult de la un model la altul. Acest detaliu ține de tipul de material de uși de garaj pe care îl alegi. De exemplu, o ușă de garaj ieftină nu va rezista un timp îndelungat și cel mai probabil va trebui înlocuită destul de repede.

Pe de altă parte, gama de uși garaj tip rulou este una de înaltă calitate, materialele fiind durabile și foarte rezistente, fără prea multă întreținere. Dacă vrei să ai un garaj excepțional, atunci ar trebui să te orientezi către o ușă de garaj secțională, realizată din aluminiu.

Lemnul este foarte elegant însă este extrem de costisitor de întreținut. Dacă ești o persoană foarte ocupată și nu ai deloc timp pentru a te ocupă de întreținerea ușii de garaj, atunci cea mai bună varianta pentru ține este aluminiul.

Alege uși de garaj rezistente, care necesită o întreținere redusă

Înainte de orice altceva, garajul trebuie să fie un spațiu securizat, cu atât mai mult cu cât în acest loc se regăsesc bunuri de valoare. Prin urmare, ușile trebuie să fie extrem de rezistente.

Una dintre variantele cele mai populare o reprezintă ușile cu panouri sectionale. Acestea se numără printre favoritele cumpărătorilor pentru că sunt durabile și destul de accesibile din punct de vedere financiar.

În plus, întreținerea lor este una relativ simplă. Acest tip de ușa garaj este realizată din secțiuni de panouri cu tablă de hotel. Poate fi izolată termic fie cu polistiren expandat fie cu spumă poliuretanică.

O ușă de garaj secțională este, fără nicio îndoială, o alegere foarte bună.

Cum alegi o ușă garaj în funcție de spațiul disponibil?

O problema destul de comună cu care se confruntă foarte mulți oameni este spațiul disponibil. Alegerea unei uși de garaj devine cu atât mai grea cu cât spațiul este unul mic.

În general, o ușa de garaj se măsoară în funcție de golul finisat. Acest detaliu se referă la pardoseală finită și tencuiala, termosistem și așa mai departe. Însă, vestea bună este că producătorii de uși de garaj oferă atât modele în dimensiuni standard cât și modele personalizate pentru a se adapta perfect spațiului pe care clientul îl are disponibil.

Prin urmare, este relativ simplu să găsești soluția ideală de amenajare, indiferent de spațiul pe care îl ai disponibil. Însă, dacă vrei să economisești spațiu, atunci îți recomandăm să optezi pentru o ușa garaj rulou sau o ușa garaj secționala.

Modele de uși de garaj basculante sunt mai potrivite pentru garajele generoase. Asigura-te că ții cont de acest detaliu important atunci când mergi la cumpărături.

Cu sau fără ușă pietonală?

Această este o altă întrebare al cărei răspuns ar trebui să îl știți înainte de a alege o ușa garaj. Ușile pietonale sunt potrivite pentru garajele mari, garaje utilizate că și ateliere de lucru. Însă, atunci când garajul este alipit locuinței și are o ușa de acces direct din casă, atunci, acest element poate lipsi.

Alegeți materialul dorit

Dacă doriți să alegeți uși de garaj ceva mai economice, atunci optați pentru o ușa garaj realizată din oțel. Acest material este de asemenea unul foarte durabil. Pe de altă parte, dacă locuiți într-un mediu umed, atunci o ușa garaj realizată din vinil este cea mai bună alegere pe care o puteți face. Ușile din vinil sunt extrem de rezistente la oxidare, detaliu care le face foarte potrivite pentru locuințele din apropierea marii sau a oceanului.

Este important de știut faptul că ușile realizate din vinil nu trebuie vopsite niciodată. Cei care doresc un aspect contemporan, pot opta cu încredere pentru uși de garaj din aluminiu. Acestea nu sunt doar foarte estetice ci necesită și o întreținere scăzută. În plus, gama de uși de garaj este perfectă dacă sunteți în căutarea unei uși care să lumineze interiorul garajului. Acestea sunt și foarte rezistente la oxidare.

Mai există pe piață și o gama de uși de garaj confecționate din lemn. Acesta oferă unei locuințe un aspect mai cald și mai natural. Însă, dezavantajul este că necesită o întreținere destul de ridicată în comparație cu celelalte materiale. Atunci când optezi pentru uși de garaj din lemn, trebuie să te aștepți la o recondiționare la fiecare câțiva ani pentru a împiedică putrezirea materialului și schimbarea formei acestuia. Totodată, acestea sunt și mult mai scumpe decât modelele prezentate anterior.

Este important aspectul ușii de garaj?

Ei bine, da, este foarte important. Aspectul unei uși de garaj este unul dintre criteriile prioritare în funcție de care iei decizia finală. De ce este designul atât de important? Pentru că o ușa garaj ocupă o bună parte din fațada locuinței. Prin urmare, are un efect vizual destul de mare în ceea ce privește imaginea de ansamblu a acesteia. Atunci când te gândești ce culoare să alegi pentru panourile sectionale, nu uită că nuanță ar trebui să se asorteze atât cu pereții exteriori cât și cu tâmplăria casei.

Confort sporit

Doar ușile de garaj secționale oferă acționare manuală. Evident că această opțiune inovatoare îți va simplifică destul de mult viață. Însă, o ușa de garaj care vine cu această caracteristică, va fi automat și mai scumpă. Chiar dacă optezi pentru un sistem de acționare manuală, nu uită să păstrezi la momentul instalării, un spațiu care îți va fi extrem de util dacă vei dori să alegi în viitor, acționarea electrică.

În ceea ce privește acționarea automată, această se realizează cu o telecomanda radio. Achiziționarea tipului de motor, precum și alegerea altor accesorii ale sistemului de automatizare se face în funcție de condițiile specifice de utilizare.

 

 

 

Articole similare