Cum alegi termopane – Sfaturi utile

cum alegi termopane
Timp de citire: 9 minute

În prezent, termopanele sunt cele mai populare modele de ferestre, iar noi venim cu câteva sfaturi termopane, pentru atunci când le alegi. Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru geamuri termopan considerând nu doar că sunt foarte estetice, ci și extrem de eficiente. Gama de termopane este utilizată cu succes atât la construcții civile cât și la construcții industriale.

Ce este de fapt o tâmplărie termopan?

Termopanele sunt ferestre formate din două sau trei rânduri de geamuri de sticlă, extrem de eficiente și durabile. Între aceste straturi de geam se introduce aer uscat astfel încât să se obțînă o izolare termică foarte bună. Tocmai pentru că oferă o izolație eficientă, gama de termopane este mai mult decât apreciată.

Pentru a se realiza o fereastră cu geam termopan, se utilizează anumite materiale speciale. Acestea sunt:

Gama de ferestre cu geam termopan au caracteristici dintre cele mai inovatoare pentru a asigura o izolare termică excelență. Totodată, aceste caracteristici asigura și transparență spațiilor vitrate.

Atunci când alegem ferestrele pentru casă noastră, cu siguranță trebuie să acordăm o mare atenție anumitor detalii. Nu putem să alegem niște produse la întâmplare, ci trebuie să o facem în cunoștință de cauza.

Pentru a face o alegere perfectă, este foarte important să știi cu exactitate ce aspecte contează cel mai mult. Despre aceste aspecte, precum și despre alte detalii utile, vom discuta în continuarea acestui articol.

Tipuri de geamuri termopan disponibile pe piață

Geamurile termopan pot fi utilizate în:

  • Reședințe private
  • Clădiri publice
  • Ansambluri constructive

Principalele tipuri de geamuri termopane au diferite caracteristici. Iată care sunt acestea:

Ferestrele cu geam termopan sunt realizate cel mai adesea din profile PVC și aluminiu.

Policlorura de vinil este un plastic extrem de rezistent la apă, razele UV, substanțe chimice acide și foc. Totodată, are foarte multe aplicații industriale, mai ales în ceea ce privește amenajarea locuinței și domeniul construcțiilor. Geamurile termopane cu tâmplărie PVC sunt extrem de apreciate și pentru că nu ruginesc.

Printre avantajele extraordinare se mai numără și gradul înalt de ignifugare, precum și rezistență la șocuri. Din punct de vedere al întreținerii, este necesară doar o simplă lubrifiere periodică a pieselor de feronerie și a balamalelor.

Designul este unul clasic și compact. Aceste tipuri de geamuri se pot găși în magazinele de specialitate într-o gama variată de culori și texturi. Este foarte simplu să găsiți ceva pe gustul vostru, dar care să se și potrivească nevoilor voastre.

Aluminiul este și el un material foarte bun, atât din punct de vedere al eficienței cât și al durabilității. Există în prezent, tâmplărie aluminiu fixă și tâmplărie aluminiu deschidere simplă sau deschidere oscilobatanta. Gradul de protecție termică este unul foarte ridicat. Așadar, se poate reduce destul de mult consumul de energie termică.

Protecția fonică este și ea la un nivel destul de înalt. Singurul dezavantaj este acela că aluminiul este ceva mai costisitor decât PVC-ul. Însă, dacă ne uităm pe termen lung, cu siguranță investiția se va dovedi a fi una excelență.

Tipuri de sticlă utilizate în realizarea ferestrelor cu geam termopan

Vreți să faceți cea mai bună alegere în materie de ferestre cu geam termopan? Ei bine, atunci nu uitați să luați în considerare caracteristicile sticlei din care acestea sunt realizate.

Sticlă cu control solar (selectivă)

Sticlă cu control solar oferă de asemenea o izolație termică foarte bună. Mai mult decât atât, oferă protecție eficientă împotriva supraîncălzirii mediului din locuința. Prin urmare, vă veți putea bucura de o lumină naturală foarte bună.

În același timp, temperatura din mediul interior nu va crește astfel încât să devină inconfortabilă. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că efectul de seră este prevenit în cel mai eficient mod posibil. Cea mai apreciată varietate de sticlă de acest gen este sticlă 4 anotimpuri.

Sticlă Float

Această este o sticlă naturală, neutră, și destul de transparență. Sticlă Float reprezintă o parte esențială a unui geam termoizolant performant. Gama de ferestre premium conține acest element considerat a fi unul de baza.

De ce? Ei bine, pentru că se poate îmbunătăți prin mai tratamente specifice variate. Dacă vă doriți o vizibilitate bună și o transmisie excelență a luminii prin geam, atunci sticlă Float este o alegere potrivită.

Sticlă Low-E

Acest tip de sticlă ajută la menținerea unei temperaturi optime în casă ta. Totodată, are emisivitate redusă. Avantajele nu se termină aici. Sticlă Low-E permite intrarea unei cantități mari de lumină în încăpere.

Acest lucru se datorează transmisiei luminoase destul de ridicate. Cu siguranță ferestrele cu geam termopan din sticlă Low-E sunt o alegere excelență. Un alt beneficiu este acela că atunci când se utilizează această sticlă, și consumul de energie scade considerabil.

Sticlă ornamentală

O tâmplărie termopan cu geam din sticlă ornamentală este o altă alegere excelență. Dacă doriți intimitate și prin urmare să micșorați vizibilitatea, atunci puteți opta pentru modele de sticlă ornamentală. Veți obține rezultatul dorit, în timp ce luminozitatea din încăpere nu va fi redusă deloc.

De exemplu, pentru geamurile de la baie este mai mult decât indicată sticlă ornamentală. Totodată, această poate fi folosită și pentru pereții despărțitori sau pentru cabinele de dus din sticlă. Sticlă ornamentală este translucidă și are un model ieșit în relief, pe una dintre fete. Există o gama variată de modele din care poți alege, astfel încât să realizezi un design atractiv.

Sticlă laminată

Sticla laminată mai poartă și numele de sticlă duplex. Aceasta oferă, nu doar o siguranță sporită, ci și o izolație fonică excelentă. Așadar, se recomandă pentru clădirile care se află amplasate în zone aglomerate. Sticla laminată este realizată din mai multe foi lipite cu straturi de rășini transparente.

Această compoziție previne riscul de accidentare. Cum? Prin simplu fapt că atunci când se crapă sau se sparge, cioburile rămân lipite. Sticlă duplex este cel mai adesea utilizată pentru ferestre sau uși cu suprafețe vitrate. Gama de termopane cu geamuri din sticlă laminată este foarte apreciată.

Ferestre și uși cu geam termopan – Avantaje de care te bucuri

Nu există nici o îndoială că gama de tâmplărie de ferestre și uși cu geam termopan, vă oferă o mulțime de avantaje. Înainte de orice altceva, trebuie reținut că aceasta este o investiție pe termen lung.

Gama de ferestre și uși cu geam termopan oferă eficiență energetică

Cu siguranță cu toții ne dorim să avem parte de facturi mai mici la utilități. De aceea, este foarte important să știm cum să ne alegem ferestrele și ușile. Indiferent dacă este vorba de termopane PVC sau termopane aluminiu, rezultatul va fi unul satisfăcător. Gama de ferestre cu geam termopan asigura un grad înalt de economisire a energiei.

Acest lucru se datorează faptului că materialul PVC este un foarte bun izolator. Prin urmare, ajută la conservarea energiei termice. Poți opta cu încredere pentru ferestre și termopane de mari dimensiuni pentru a permite luminii naturale să pătrundă în locuința. Astfel, te vei bucură de o locuința luminoasă și de un stil de viață mai sănătos.

Raportul costuri-beneficii este unul extrem de avantajos

Ei bine, și de acest avantaj vă veți putea bucura dacă optați pentru gama de ferestre termopane. Indiferent dacă alegeți ferestre cu profile PVC sau aluminiu, investiția va fi una foarte bună. Veți avea posibilitatea de a alege dintr-o varietate de modele de geam și tâmplărie, precum și caracteristici deosebite în utilizare.

Printre acestea se numără proprietățile de antiefracție, antisoc și de ignifugare. Totodată, o astfel de tâmplărie este foarte ușor de întreținut. Raportul costuri-beneficii este mai mult decât avantajos, atunci când vorbim de termopane.

Protecția fonică este una excelentă

Și acest avantaj va fi cu siguranță pe placul vostru. Vă veți putea bucura de el dacă optați pentru termopane cu geam de înaltă calitate. Optați pentru ferestre cu tâmplărie din PVC sau aluminiu. Zgomotele de afară nu vă vor deranja absolut deloc.

Aceasta este soluția perfectă pentru zonele aglomerate. Indicele de atenuare fonică la geam este unul extrem de ridicat în cazul ferestrelor termopan. Vă veți putea bucura astfel de o viață liniștită și de confort maxim, indiferent de zona în care locuiți.

Siguranța antiefracție la nivel ridicat

În lumea extrem de periculoasă în care trăim cu toții azi, siguranță noastră și a familiei este foarte importantă. De aceea, atunci când alegem gama de tâmplărie trebuie să o facem cu mare grijă. Dacă optați pentru termopane cu geam de înaltă calitate, atunci veți fi în siguranță. Ca să aveți cele mai calitative termopane, puteți alege termopane cu ferestre premium.

Acestea oferă protecție maximă împotriva hoților. Gradul de siguranță pe care îl oferă aceste termopane este unul extrem de înalt. De fapt, este cel mai înalt grad de protecție în domeniul termopanelor, și anume RC3. Aceste tipuri de ferestre dețin mânere cu cheiță. În plus, sunt realizate din geamuri de sticlă laminată sau chiar din sticlă de siguranță.

Elementele de feronerie pe care le conțin ferestrele cu geam termopan sunt cele mai bune

Cele mai calitative termopane montate cu ferestre cu tâmplărie PVC sau aluminiu beneficiază de feronerie din oțel foarte bună. În această gama de termopane este inclusă standard și opțiunea de deschidere în 4 trepte, prin microventilatie. Totodată, este disponibilă și opțiunea de deschidere perimetrală.

Această opțiune vă va permite să deschideți ferestre sau uși pe o lățime de 6 mm. Puteți face asta fără că acest lucru să fie vizibil din exterior. Dacă preferați un design modern, atunci puteți opta cu încredere pentru ferestre cu balamale ascunse. Acestea oferă numeroase avantaje, atât din punct de vedere al montajului cât și al utilizării și întreținerii.

Alegeți ferestre termopane cu geam calitativ și veți face cea mai bună alegere pentru casa voastră. Totodată, este important de reținut faptul că elementele de feronerie se fixează prin înșurubarea în mai mulți pereți PVC. Acest lucru înseamnă că armătura va prelua întreaga greutate a elementului, și nu peretele PVC sau aluminiu.

Gama de ferestre și uși cu geam termopan oferă o flexibilitate excelentă în utilizare

Arhitectura modernă din ziua de azi conta în spații mari și zone vitrate care permit o mai mare apropiere de natură. Însă, în același timp, aceste spații trebuie să fie prietenoase și cu mediul înconjurător. Prin urmare, economisirea energiei este este ceva foarte important.

Tocmai acesta este motivul principal pentru care se recomandă montarea de ferestre cu geam termopan cu 3 foi de sticlă. Aceste tipuri de ferestre termopane, fie că au tâmplărie PVC sau tâmplărie aluminiu, sunt foarte eficiente. Asigura o izolare termică excelență, precum și o izolare fonică perfectă și o etanșeitate superioară.

Cum alegi termopane – Ce aspecte contează?

Există 5 criterii importante de care trebuie să țineți cont atunci când ”alegi termopane” pentru locuința voastră. Iată care sunt acestea:

  1. Sticlă (geam) pentru termopane

Gama de ferestre termopan este destul de variată. Alegerea sticlei pentru cele mai bune termopane implică anumite detalii. De exemplu, este recomandat să țineți cont de grosimea pachetului de sticlă. Totodată, să aveți în considerare și bagheta distanțier dintre foile de geam. Aceasta poate fi din PVC sau aluminiu. Tipul de sticlă ar trebui ales în funcție de caracteristicile de utilizare.

  1. Elementele de feronerie

Elementele de feronerie pentru geamuri termopan sunt și ele foarte importante. Este recomandat să optați pentru un geam termopan care să acopere necesitățile care pot apărea în momentul utilizării. Ne referim aici la sisteme complexe de deschidere și închidere pentru ferestre termopan. Mânerele securizate de tip secustick sunt și ele o alegere foarte bună. Sistemele culisante sunt excelente pentru ușile de terasă cu geam.

De asemenea, opțiunile de manevrare și deschidere prin telecomanda sunt o alegere înțeleaptă. Există și acele modele de deschidere și închidere prin amprentă. Toate aceste detalii contează, atunci când achiziționați termopane. Țineți cont de ele și cu siguranță veți avea o tâmplărie după gustul și nevoile voastre.

  1. Montarea accesoriilor pentru îmbunătățirea utilizării de tâmplărie termopan

Trebuie să luați în considerare montarea anumitor elemente de protecție la exterior. Acest lucru vă ajută la izolarea pereților și la controlul precipitațiilor. Totodată, nu uitați că glafurile din aluminiu sunt cele mai bune. Și cele de marmură sunt excelente, însă sunt destul de costisitoare.

Pentru interior, puteți alege cu încredere glafuri din PVC. Montează plasa pentru insecte atât la ferestre cât și la uși. De asemenea, este o idee foarte bună să instalați și obloane din aluminiu, precum și grile pentru aerisire.

  1. Profilul de termopane

Este esențial să alegeți modelul de termopane în funcție de necesitățile proiectului pe care urmează să îl desfășurați. Atunci când optați pentru tâmplărie PVC sau tâmplărie aluminiu, este important să țineți cont de adâncimea profilelor și de câte garnituri are o fereastră.

  1. Certificările de la instituții specializate

Atunci când mergeți să cumpărați termopane, trebuie să vă uitați dacă acestea au certificările necesare de la instituțiile specializate. Aceste certificări asigură atât eficiența cât și calitatea și siguranța gamei de termopane. Cu siguranță nu vreți să aveți în locuința voastră o tâmplărie de proastă calitate.

Certificarea IFT Qualitat este o certificare extrem de apreciată în Europa, în materie de tâmplărie PVC sau aluminiu. Veți ține cont de acest detaliu și veți alege termopane durabile și extrem de eficiente. O tâmplărie calitativă va dura foarte mulți ani și va oferi un aspect foarte frumos locuinței tale. Studiați cu atenție gama de profiluri PVC și aluminiu și nu vă grăbiți să faceți o alegere.

Alocați tot timpul de care aveți nevoie pentru a alege cele mai bune geamuri și implicit cea mai bună tâmplărie. De asemenea, nu uitați să apelați la servicii profesioniste de măsurători și montaj, astfel încât să nu existe probleme. Acordați o atenție deosebită detaliilor atunci când doriți să cumpărați tâmplărie. Acestea vor face diferența între un geam termopan de înaltă calitate și un geam temopan de slabă calitate.

Costurile la energia electrică vor fi mai mici dacă alegi termopane de calitate superioară

Acest aspect este unul de care trebuie neapărat să țineți cont, mai ales dacă este vorba de o casă mare. Pentru a reduce costurile la energia electrică, este esențial să alegeți termopane calitative. Toate detaliile de care v-am vorbit mai devreme vă vor ajuta să obțineți acest rezultat. Calitatea materialelor folosite în realizarea unui geam termopan trebuie să fie una foarte bună. Producătorii care se respectă și care își respectă clientela, vor realiza mereu tâmplărie la standarde înalte. Vor aduce pe piață ferestre termopan care să fie, nu doar estetice, dar care să fie și eficiente.

Astfel, investiția clientului într-un geam termopan calitativ, va fi una pe termen lung. Costurile la energia electrică se vor reduce semnificativ, iar aspectul locuinței va fi unul extrem de modern. Atunci când sunteți în căutare de geamuri termopane, banii nu ar trebui să conteze. Calitatea ar trebui să primeze, pentru că la urma urmei, investiți niște bani în propria casă.

Locuința este locul în care, dvs. și familia trebuie să vă simțiți confortabil și în siguranță. De aceea, o tâmplărie bună vă va ajuta să obțineți aceste lucruri. Gama de geamuri termopane pe care o veți alege, vă va oferi confort înalt sau din contra, disconfort.

Nu uitați să acordați o atenție sporită și elementelor inovative de feronerie. Pe lângă geamuri și ferestre termopane, acestea vor oferi siguranță și o viață lipsită de griji. Întotdeauna alegeți tâmplărie și geam de cea mai bună calitate.

Articole similare

Tamplarie pvc Gealan S8000 IQ si S9000

Tâmplărie pvc Gealan S8000 IQ și S9000: noi culmi de performanță și stil

Evoluția continuă pentru ferestrele și ușile din pvc, de aceea este esențial să oferim clienților produse care excelează atât prin performanță, cât și prin stil....

Solutii de tamplarie - pvc vs aluminiu

Comparare soluții de tâmplărie: avantaje și dezavantaje PVC vs aluminiu

Ce soluții de tâmplărie sunt mai potrivite, pvc vs aluminiu? Există o varietate de materiale și modele disponibile gata să răspundă la nevoile oricărui proiect....

Culori termopane - ghid cum sa alegi paletar culori ferestre

Ghid complet de alegere culori termopane în armonie cu decorul casei

Dacă te gândești să alegi culori termopane pentru ferestre, acestea pot crește atractivitatea casei tale. Alegerea potrivită va mări vizual spațiul și se va armoniza...